Social Icons

Pages

4 Ocak 2013 Cuma

Kozan İlçe Tanıtımı 10


Kahramanmaraş’tan Andırın İlçeleridir. 1926′da Vilayetliği Elinden Alınmıştır. Bir Çok Kere Milletvekilleri Tarafından TBMM’ye Kozan’ın İl Olması Adında Kanun Teklifleri Verilmesine Rağmen Sonuç Alınamamıştır. Günümüzdede Kent Konseyinin Vilayetlik Hakkımızın İadesini İstiyoruz Adında Bir Çalışması Kampanyası Mevcuttur. Bu Kampanyaya Kozan Belediyesi'de Destek Vermektedir. Eğer Kampanyalarının Çalışmalarının Sonucu Olumlu Olursa 1926′ya Kadar Kendine Bağlı Olan Şuanda Adana İl Sınırında Kalan İlçelerin (Aladağ, Feke, İmamoğlu, Saimbeyli, Tufanbeyli) Kozan’a Bağlanılması Hedeflenmektedir. Diğer İlçeleri Kadirli, Sumbas, Develi, Yahyalı ve Andırın ise Başka Vilayete Bağlı Oldukları İçin Kozan’ın İl Olması Durumunda Bile Kozan’a Bağlı Olamayacaklardır. Kozan'ın İl Olması İçin Son Kanun Teklifi 25.01.2011 Tarihinde Verilmiştir.

KONAĞIN MANASTIRI
Kozan Organize Sanayi Bölgesi
KOZAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ
Kozan Organize Sanayi Bölgesi Hükümetimizin Katkılarıyla 2004 yılında yeniden yatırım planları kapsamına alındı. Kamulaştırma işlemleri tamamlanan Kozan OSB'de arsa satışlarına geçildi. Tamamlanmasının ardından yatırımcılar tesislerini kurmaya başladı.
Kozan Organize Sanayi Bölgesinde, ilk etapta inşa edilen dört tesisin ikisi aktif olarak çalışmakta olup diğer tesislerinde inşaatlarının devam etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız