Social Icons

Pages

20 Ocak 2013 Pazar

Pozantı İlçesi Tanıtımı 20

/24/Pozanti06Aralik_0
Toroslar ve Anti–Toroslar her türlü dağ turizmi, doğa yürüyüşü (trekking) turizmi için uygun koşullar sağlamaktadır. Yükseltisi üç bin metreyi aşan dorukları tırmanma, bunun daha alt kolları ise doğa yürüyüşleri için ideal ortamlardır. Pozantı yakınlarında Kamışlı Köyü, Karanfil ve Pozantı dağlarına yakın olan yerleşme ve çevresinde konaklama yaparak, kamp kurarak söz konusu doruklara ulaşma ve tırmanış yapma olanağı mevcuttur. Bu bölge ayrıca, günümüzde bu amaçla yoğun olarak kullanılan Niğde sınırları içerisindeki Çamardı mevkiine de yakındır.
/24/Pozanti06Aralik_7
Adı geçen dağlarda yürüyüş parkur alanları tespit edilerek projeleri çıkartılmış, bu projeler Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderilerek onaylanmıştır. Ancak Bakanlık tarafından bu parkur alanlarında bulunan dinlenme noktalarına herhangi bir yatırım yapılmamıştır. Bu bölgeler turizm acentelerinin girişimini beklemektedir. Ayrıca bu yerlerin tanıtımı için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün sportif faaliyetlerinde belirtilen güzergâhları kullanması için koordinasyon çalışmaları yapılmaktadır.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce bölgede at ile doğa yürüyüşü (atlı sporlar) yapılabilecek birtakım güzergâhlar da tespit edilmiş ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bildirilmiştir. At ile doğa yürüyüş güzergahının başlangıç noktası Pozantı ilçesi-Armutoluğu Yaylası-Kızıldağ yaylası güzergahı ile - konaklama ve bitiş noktası Kızıldağ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız