Social Icons

Pages

20 Ocak 2013 Pazar

Pozantı İlçesi Tanıtımı 18

POZANTI KAR TURİZMİ
/24/Pozanti06Aralik_6
Pozantı İlçesinde kış aylarında yoğun kar yağışı görülmektedir. Akdeniz iklim kuşağında yaşayan Adana insanı, özellikle hafta sonları günübirlik gezilerle ilçeyi ziyarete gelmektedir.
Akdeniz iklimi nedeniyle Çukurova Bölgesinin kışları 1-300 rakımları arasına kar yağmamaktadır. Bu nedenle kar yağış alanları bölge insanı için cazibe alanı oluşturmaktadır. Ulaşım kolaylığı nedeniyle başta Adana kent merkezi olmak üzere kentte oturanlar günübirlik kar görmek amacıyla ilçeye seyahatler düzenlenmektedir. Ancak ihtiyaçlarını giderek yeterli altyapı ve tesis bulunmamaktadır.
POZANTI KAYAK TURİZMİ
Kayak Turizmi:
/24/Pozanti06Aralik_5
Elmalı Boğazı mevki Adana’ya 80 km, Tarsus’a 50 km, Niğde’ye 100 km uzaklıktadır. Pozantı içinden geçen TEM otoyoluna 12 km uzaklıktadır. Tesisin denizden yüksekliği ise 1.850 metredir. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Kayak Merkezi kurulması planlanan ve 1994 yılında inşaatına başlanan Kayak Eğitim Merkezi atıl vaziyettedir. Öngörülen bu projenin hayata geçirilmesi ile bölgede kayak sporunun yaygınlaşacağı, dolayısıyla kış aylarında durgunluk dönemine giren yöre ekonomisinin canlanacağı ve önemli ölçüde gelir artışı elde edileceği tahmin edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız