FEKE YEMEKLERİ
YEMEKLERİMİZ KABAK YAPRAĞI VE ÇİÇEK DOLMASI(TÜRLÜ) MALZEMELER:
İç Malzemesi:
1 su bardağı pirinç
1 soğan ve domates
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
Maydanoz
Karabiber,pul biber
Kimyon
Az miktarda limon suyu veya nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
Sarmak için taze kabak yaprağı ve yemek günü sabah toplanılmış kabak çiçeği,ilave olarak asma yaprağı.
Sos Malzemeleri:
Yarım çay bardağı yağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sumak ekşisi
1 çay kaşığı nane
1 çorba kaşığı salça
5 diş dövülmüş sarımsak
1 su bardağı su
Sosun
Hazırlanışı: Bir tavaya sıvı (cıvık) yağ katılır.Üzerine salça,pul
biber,karabiber,kimyon,sumak ekşisi,kuru nane ve tuz katıp
karıştırılır.Hemen ardından dövülmüş olan sarımsak 1 su bardağı suyla
ilave edip yaptığımız sarmaların üzerine yayarak katılır.
Yapılışı::
İçin
Hazırlanışı:Ayıklanan,temizlenen pirinç geniş bir kaba konulur.İçine
yağı,salçası, baharatları katılır,karıştırılır.Daha sonra doğranmış
soğan,domates,maydanoz,sarımsak(dövülmüş) ilave edilir.Limon ekşisi
katılır ve isteğe göre tuz eklenilir.
Temizlenmiş
kabak yaprakları ve çiçekleri sarmak için hazırlanır.Kabak yapraklarını
açıp iç konularak rulo halinde sarılır.Kabak çiçeklerinin de içleri
doldurularak tencereye yerleştirilir.Sarma işi biter.Yemeğe isteğe göre
az miktarda taze fasulye,asma yaprağı ve kabak ta katılabilir.Tencereye 2
su bardağı ılık su katılır.30 dakika kaynatılır daha sonra sosunu ilave
edip 15 dakika daha kaynatılır.Pişmiş olan yemeğimiz tabaklara
koftarılarak (dinlendirilerek) servise hazırlanılır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder