TOPARLAN(EKŞİLİ KÖFTE) ÇORBASI
MALZEMELER
4
su bardağı dövme setiği,2 yemek kaşığı salça,2 baş soğan,bir miktar
tuz,bir miktar nane,bir miktar limon suyu veya nar ekşisi,yeteri kadar
su,1 çay bardağı yağ,1 kase haşlanmış nohut ve bir miktar mantar kurusu.
Yapılışı:
4
su bardağı dövme setiği,1 yemek kaşığı salçayı bir miktar tuz ile
birlikte soğan ince ince doğranır.Hazırlanan malzemelerin üzerine yavaş
yavaş su ilave edilerek özleşene kadar yoğrulur.
Hazırlanan
çorbalık avuç içerisinde küçük küçük yuvarlanarak tamamlanır,sonra
tencereye soğan ince ince doğranılır, yağ ile birlikte kavrulurken salça
ve nane de ilave edilir.Göz kararı su ile limon suyu veya nar ekşisi ve
tuz konulur.Su kaynayınca nohutu ve yaptığımız toparlanları suyun
içerisine atıyoruz.1 saat kaynadıktan sonra yemeğim altını
kapatıyoruz.Koyulaşmış ise üzerine kaynamış su ilave ediyoruz.Yemek çok
soğutmadan servise hazırlanılır.Afiyet olsun.
DÖVMELİ KIZILKABAK YEMEĞİ
MALZEMELER
1,5 su bardağı dövme
1 kg küp şeklinde doğranmış kızıl kabak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tane limon1 yemek kaşığı nane
Yapılışı:
1.5
su bardağı dövmeyi yıkadıktan sonra önceden kaynatılmış 2 litre suyun
içine katılır.40 dakika piştikten sonra küp halinde doğranmış kabakları
ilave ederiz.Kabaklar da haşlandıktan sonra hazırlamış olduğumuz sosu
ilave ederiz.
Sosun Hazırlanışı:
1
çay bardağı yağın içerisine 1 tatlı kaşığı salçayı katarız,salçayı
biraz kızarttıktan sonra 1 yemek kaşığı naneyi katarız.Önceden dövülmüş
sarımsakları da yarım çay bardağı su ile içine katarız.Biraz kaynadıktan
sonra tuzunu ve limon suyunu koyarak kaynamakta olan yemeğin içerisine
katarız.15 dakika beraber kaynadıktan sonra yemeğin altı kapatılır.Yemek
sıcak sıcak servis yapılır.Afiyet olsun.
MENENGİÇ(ÇITIMIK) ÇORBASI
MALZEMELER
1 Tabak dövme
1 tabak menengiç
1.5 lt su1 çorba kaşığı tuz
Not :Yağ katılmaz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder