Social Icons

Pages

23 Aralık 2012 Pazar

Adana Yemekleri 3

ADANA USULÜ KURU PATLICAN DOLMASI

ADANA USULÜ KURU PATLICAN DOLMASI


Malzemeler

20 Adet kuru patlıcan
1 Su bardağı pirinç
200 gr kıyma
1 Su bardağı haşlanmış nohut
3 Domates
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı domates salçası veya biber salçası
4 Yemek kaşığı nar ekşisi
1 Çay kaşığı karabiber, kırmızı pul biber
1 Tatlı kaşığı kuru Nane
2 Su bardağı su
1 Baş sarımsak
Yapılışı

Kuru patlıcanları yıkayın ve ılık suda en az 1 saat bekletin. Suyunu süzüp tekrar yıkayın ve bir tencerede patlıcanları 10,15 dakika daha haşlayın. Haşlanan patlıcanların suyunu süzüp çıkarın. Bir kaba kıyma, pirinç, kabukları soyulup küçük doğranmış domatesleri, salçayı nar ekşisini , sıvı yağı kıyılmış sarımsağı, baharatını tuzunu ve nohutunu ilave edip hepsini birlikte harmanlayın. Hazırladığını içle dolmaları doldurun ve üst kısımları yukarıya gelecek şekilde tencereye dizin. Üzerine 2 su bardağı suyunu ekleyin ve dilerseniz bir porselen kapak kapatıp pişirin. Ben çok kısık ateşte porselen kapak kapatmadan pişirdim. Böylelikle şekillerini muhafaza etmiş oldular. Afiyet olsun…

BABAGANNUÇ (BABAHANNUŞ)
BABAGANNUÇ (BABAHANNUŞ)

Babagannuç Adana yöresine ait bir yemekdir.
Malzemeler

§ 7 adet patlıcan
§ 3 adet domates
§ 1 adet kırmızıbiber
§ 2 adet kuru soğan
§ 2 adet yeşilbiber
§ 4 diş sarımsak
§ 1 çay bardağı sıvı yağ
§ Yarım demet maydanoz
§ 1 şeker kaşığı tuz, karabiber

 Yapılışı

Yıkadığınız ve kuruladığınız patlıcanları ve biberleri ocak da közleyin. Közlenen patlıcanları bir tabağa alın soğumaya bırakın. Patlıcanlar soğurken diğer taraftan domateslerin kabuklarını soyup küp olarak doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Maydanozu ve sarımsakları çok ince kıyın.

Közlediğiniz patlıcanların ve biberlerin kabuklarını soyun. Patlıcanları ince ince kıyın. Biberlere ince şeritler halinde kesin. Tavaya bir çay bardağı sıvı yağı katın. İçerisine ilk yemeklik doğradığınız soğanları atın şöyle bir iki dakika sote yapın. Ardından domatesleri ve sarımsağı ekleyin karıştırıp bir iki dakika daha pişirin. 1 şeker kaşığı tuz ve karabiberini katın. Patlıcanları ve biberleri bu karşımın içerisine atın. 2 dakika daha pişirin. Servis tabağına alın. Üzerini maydanozla süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız