Social Icons

Pages

28 Aralık 2012 Cuma

Feke İlçesi 17

[Resim: feke2.jpg]
İÇLİ KÖFTE (MALZEMELER)
İçli Köfte İçinin Harcı
Yarım kilo kıyma
Yarım kilo baş soğan
Bir demet maydanoz
Yarım tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı kimyon ve karabiber
Bir yemek kaşığı biber salçası
Yarım kilo margarin
Yarım kilo katı (don) yağ
İçli köftenin Dışını Harcı
Yarım kilo dövme setiği
200 gram bulgur setiği
Yarım paket irmik
Bir adet yumurta
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir yemek kaşığı biber salçası
Alabildiği kadar su
İçli Köfte İçinin Hazırlanışı
[Resim: feke1.jpg]
Bir tencereye kıyma kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.Sonra yağ ve tuz ilave edilir.Et pempeleşinceye kadar pişirilir önceden önceden küp küp doğranmış soğanlar ilave edilir.Soğan piştikten sonra salca eklenir,pişme işlemi bittikten sonra baharat ve maydanoz eklenir ve et donmaya bırakılır.

NOT: İçli köfte de etin yağının iyice donması gerekir aksi halde yağı donmadığı zaman köfte hamuru kavuşmaz. İçli Köftenin Dış Harcının Hazırlanışı Geniş bir leğene setik,bulgur setiği,irmik,yumurta,tuz ve salca birlikte konulur.Azar azar su ilave ederek hamur iyice yoğurulur.10 dakika hamur dinlenmeye bırakılır.
[Resim: feke3.jpg]
Cevizden biraz daha büyükçe yuvarlak parçalar yapılır.Hamuru baş parmak yardımı ile daire şeklinde açarak istenilen incelikte açılır.Açılan hamurun içerisine önceden hazırlanılan köfte harcından bir yemek kaşığı koyarak kapatalım. İÇLİ KÖFTENİN PİŞİRİLMESİ Yarım tencere suya yarım tatlı kaşığı tuz ve bir miktar limon sıkılarak su kaynadıktan sonra köfteler içerisine konulur.Pişen köfteler suyun yüzeyine çıkar,köfteler sudan alınır ve sıcak sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN
FEKE KÜLTÜR VE ÖRF
KÜLTÜREL FAALİYETLER

İlçemiz kültürel faaliyetler açısından oldukça hareketli günler yaşamaya başlamıştır. Karacaoğlan Kültür Merkezi ve Hacı Ahmet Şener Spor Kompleksinin açılmasının ardından faaliyetler hız kazanmıştır. Karacaoğlan Festivali, Güreş Festivali ilçemizin başlıca festivalleridir. Özellikle Sayın Kaymakamımız Deniz PİŞKİN’ in yoğun çalışmaları neticesinde ilçemizde her hafta bir seminer yapılır hale gelmiştir.
Sonuç olarak; yıllarca kimsenin aklına bile gelmemiş, adeta bir kenara atılmış olan Feke, son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştirmiş, tanınır hale gelmiştir. Sayın Kaymakamımız Deniz PİŞKİN’ in bu gelişmede en büyük pay sahibi olduğu kuşkusuz tartışma götürmez bir gerçektir. Önümüzdeki günlerde festivalleriyle, kültürel ve sanatsal faaliyetleriyle, rafting ve yamaç paraşütü ile Türkiye’mizde tanınır bir Feke göreceğimiz açıktır. Bu yolda bütün çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalara aynen devam diyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız