Social Icons

Pages

28 Aralık 2012 Cuma

Feke İlçesi 16

Yapılışı:
Su önce tencerede kaynatılır daha sonra kaynamış suyun içerisine önceden temizlenmiş olan 1 tabak dövme katılır.1 saat kaynatılır.İçerisi temizlenmiş menengiç havanda iyice dövülür,dövülmüş menengiç süzekten geçirilir ve kaynayan dövmenin içerisine konur.10 dakika daha kaynamaya bırakılır.Piştikten sonra sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
ETLİ-NOHUTLU DÖVME PİLAVI
MALZEMELER
500 gr dövme
1 kase nohut250 gr et
1 çay bardağı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Doğranmış olan et ve önceden suda bekletilen nohut 4 lt su ile düdüklü tencerede haşlanılır.Suyuna 1 tatlı kaşığı tuz katılır.Daha sonra haşlanılan etin kemikleri ayıklanır.Dövmeyi yıkadıktan sonra et ve nohutun olduğu tencereye dövme de ilave edilir.Bunlar piştikten sonra 1 çay bardağı yağ tavada yakılır,yakılan yağ;dövme,et ve nohutun piştiği tencereye dökülür.Afiyet olsun
Not:Yağ yakma deyimi,yağın ısıtılması olarak kabul edilir.
PITDIRIÇ ÇORBASI
MALZEMELER
4 Su bardağı un
4 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
Yeteri kadar yağ1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yapılışı:
FEKE GÖKSU NEHRİ
Geniş bir kaba 4 su bardağı unu ilave edelim içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip su ile hamurunu yoğururuz.Elimizle yoğurduğumuz hamuru baş parmak ve işaret parmaklarımız ile çok küçük parçalar haline getiririz.Yaptığımız bu hamur parçalarını birbirlerine yapışmasın diye un ile hafifçe un ekeleyelim ve bir tepsiye alalım.

Bir tencereye 4 su bardağı su koyup kaynatalım.Kaynayınca yaptığımız hamur parçacıklarını içine atalım.15 dakika kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alalım.

Ayrı bir tavada yağı ısıtalım ve üzerine bir yemek kaşığı salçayı ilave edelim.Daha sonra kırmızı pul biberi ve naneyi ekleyelim.Bu karışımın üzerine tencerede bekleyen çorbamızın suyundan biraz ekleyip kaynatalım.Hazırladığımız bu karışımı çorbamızın üzerine dökelim ve karıştıralım.Kaselerde sıcak olarak servis yapılabilir .Afiyet olsun.

GABARGAN (TIRŞİK) ÇORBASI
MALZEMELER
4 T op gabargan
1 kase nohut
1 kase kuru fasulye
1 kase kızılcık kirazı kurusu
3 baş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 kaşık tuz ve limon suyu
2 kase dövme
Yapılışı: Gabarganı iyice yıkayacaksınız,suyunu süzdükten sonra onu ince ince kıyacaksınız.Kıydıktan sonra bir tencereye koyacaksınız.1 yemek kaşığı tuz ve limon suyunu da tencereye koyacaksınız.Daha sonra gabargan sararıncaya kadar bekleyin. Gabargan sarardıktan sonra yıkanmış olan dövmeyi,nohutu,kuru fasulyeyi ve kızılcık kirazı kurusunu ilave edin.O şekilde bir müddet pişirdikten sonra üzerine sıcak su ilave edin.Sosu için:Bir miktar sıvı yağ içerisine dövülmüş sarımsak,1 kaşık salça konulup sos haline getirilir.Çorbanın içerisine dökülerek iyice karıştırılır ve biraz daha birlikte kaynatılır.Çorba bir müddet soğutulduktan sonra servis yapılır.Afiyet olsun.

Not:Gabarganın acısı iyi alınmadığı zaman ağız içerisinde karıncalanma hissi verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız