Social Icons

Pages

25 Aralık 2012 Salı

Aladağ İlçesi 9

Ahmet ERSUNGUR wowturkey.com_Eğner
ALADAĞ ACIMAN YAYLASI
ACIMAN YAYLASI
Yaz döneminde yaklaşık 10 bin kişinin konakladığı ve 20 bin kişinin ziyaret ettiği Acıman bölgesi, şifalı suyu doğa güzellikleri, yaylası, türlü yiyecek ve içecekleri, şifalı bitkileri ve maden çeşitleriyle Adana ve çevresinden gelen insanlarla dolup taşıyor.
Ahmet ERSUNGUR wowturkey.com
ALADAĞ MEYDAN YAYLASI
MEYDAN YAYLASI
Ulaşım: Aladağ ilçesinden 6 km. stabilize yolla ulaşılır. İlçeden minibüs ve taksi bulunabilir.
Özellikleri: 1. 700 m. rakımda bulunan yayla, ardıç, çam, köknar, sedir ağaçları ve meyve bahçeleri ile iç içedir. Telefon ve elektriğin mevcut olduğu yaylada, yayla mimarisine uygun ahşap ve taş yapılar bulunmaktadır.
Konaklama-Yeme-İçme: Ormanlık alan kıyısına kamp kurulabilir. Yaylada kır lokantaları (et ağırlıklı), kahveler, bakkallar hizmet vermektedir.
Gerek düzlüklerin azlığı gerekse dağlık ve engebeli arazi koşulları bölgede tarımı olumsuz etkileyen unsurlar olmuştur. Tarım arazileri az ve nispeten küçüktür. Ancak bu olumsuzluklara rağmen son yıllarda artan organik sebze ve meyve üretimi bölgede tarıma farklı bir ivme kazandırmıştır. Bu gelişmelere hız vermek amacıyla İlçe Özel İdare bütçesinden yapılan yatırımlarla 2009 Yılında;
bdag_wowturkey.com_ağcakise asırlık ağaçlar
 80000 Adet Organik Domates Fidesi, 300 Adet ceviz Fidanı, 300 Adet Kiraz Fidanı, 550 Adet Yarıbodur Elma Fidanı çiftçilerimize dağıtılmış ve Kapama Meyve Bahçesi tesis ettirilmiştir.2010 Yılında ; 25000 Adet Organik Domates Fidesi, 950 Adet ceviz Fidanı, 1300 Adet Kiraz Fidanı, 500 Adet Yarıbodur Elma Fidanı çiftçilerimize dağıtılmış ve Kapama Meyve Bahçesi tesis ettirilmiştir.
KATRAN ÇUKURU
Yer: Katran Çukuru
Engebeli ve dik arazi yapısından dolayı bölgede daha çok küçük baş hayvancılık yapılmaktadır. Büyük otlaklık alanların eksikliğinden dolayı keçi tercih edilen bir hayvan olmuştur. Bölge ekonomisinde hayvancılık yaklaşık olarak %5lik bir paya sahiptir. Son yıllarda yürütülen "Beyaz Keçi" projesi kapsamında yerli halka beyaz keçi dağıtılarak bu türün yetiştirilmesi teşvik edilmektedir.
Ahmet ERSUNGUR wowturkey.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız