Social Icons

Pages

25 Aralık 2012 Salı

Aladağ İlçesi 2

Aladag futbol sahasi
^ "İlçe Tarihi" (Türkçe). Aladağ Belediyesi. 4 Ekim 2009 tarihinde, 14:46 saatinde erişilmiştir.
[gizle] g · t · dAladağ ilçesinin idari yapısı
Belediyeler
Aladağ · Akören
Köyler
Aladag Belediye Hizmet Binasi
Boztahta · Büyüksofulu · Ceritler · Darılık · Dayılar · Dölekli · Eğner · Gerdibi · Gökçe · İbrişim · Kabasakal · Karahan · Kıcak · Kışlak · Kızıldam · Kökez · Köprücek · Küp · Madenli · Mazılık · Topallı · Uzunkuyu · Yağbasan · Yeniköy · Yetimli · Yüksekören
ALADAĞ İLÇE TARİHİ
I- İLÇENİN TARİHİ
Akoren Harabeleri
AKÖREN HARABELERİ
İlçenin tarihi ilk çağlara kadar uzanır. Eti, Roma, Bizans devirlerini geçiren bölge, M.S. 12. YY.’da Anadolu’ya gelen Türklerin yurdu olmuştur. Oğuz Boyuna ait “Üçoklar”’ın Türkmen beylerinden “Karaisa” bu bölgeye gelerek burayı yurt tutmuştur.
Selçuklu Arşivlerinde, Anadolu’ya bir “Vatan Garibi” olarak gelen bir kısım Türkmen aşiretlerinin muhtemelen Adana İli, Aladağlar çevresinde yerleştikleri bilinmektedir.
Karaköy adı ile 1835 yılından itibaren, Karaisalı İlçesine bağlı bucak merkezi iken 1973 yılında belediye teşkilatı kurulmuş ve ismi de “Karsantı” olarak değiştirilmiştir.
Köprü Şelalesi
KÖPRÜ ŞELALESİ
Ortaçağ Haçlı Seferleri sırasında, bölgenin stratejik merkezi görevini Barcıbert (Meydan Kalesi) üstlenmiştir. Burada, Kilikya Ermeni Krallığının askeri üssü kurulmuştur.
Adana’dan Kayseri’ye giden kervan yolu Karsantı güzergahından geçerdi. Bu noktada Aladağ önemli bir geçit noktasıdır. Bölge, 1360’lı yıllarda, Ramazanoğulları Türkmen Beyliği’nin eline geçti. Çukurova’da yaşayan Yörük ve Türkmenlerin yayla yeri oldu ve 
 YAVUZ SULTAN SELİM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız