Social Icons

Pages

28 Aralık 2012 Cuma

Feke İlçesi 15

TOPARLAN(EKŞİLİ KÖFTE) ÇORBASI
MALZEMELER
4 su bardağı dövme setiği,2 yemek kaşığı salça,2 baş soğan,bir miktar tuz,bir miktar nane,bir miktar limon suyu veya nar ekşisi,yeteri kadar su,1 çay bardağı yağ,1 kase haşlanmış nohut ve bir miktar mantar kurusu.
Yapılışı:
4 su bardağı dövme setiği,1 yemek kaşığı salçayı bir miktar tuz ile birlikte soğan ince ince doğranır.Hazırlanan malzemelerin üzerine yavaş yavaş su ilave edilerek özleşene kadar yoğrulur.
Hazırlanan çorbalık avuç içerisinde küçük küçük yuvarlanarak tamamlanır,sonra tencereye soğan ince ince doğranılır, yağ ile birlikte kavrulurken salça ve nane de ilave edilir.Göz kararı su ile limon suyu veya nar ekşisi ve tuz konulur.Su kaynayınca nohutu ve yaptığımız toparlanları suyun içerisine atıyoruz.1 saat kaynadıktan sonra yemeğim altını kapatıyoruz.Koyulaşmış ise üzerine kaynamış su ilave ediyoruz.Yemek çok soğutmadan servise hazırlanılır.Afiyet olsun.
DÖVMELİ KIZILKABAK YEMEĞİ
MALZEMELER
1,5 su bardağı dövme
1 kg küp şeklinde doğranmış kızıl kabak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tane limon1 yemek kaşığı nane
Yapılışı:
1.5 su bardağı dövmeyi yıkadıktan sonra önceden kaynatılmış 2 litre suyun içine katılır.40 dakika piştikten sonra küp halinde doğranmış kabakları ilave ederiz.Kabaklar da haşlandıktan sonra hazırlamış olduğumuz sosu ilave ederiz.
Sosun Hazırlanışı:

1 çay bardağı yağın içerisine 1 tatlı kaşığı salçayı katarız,salçayı biraz kızarttıktan sonra 1 yemek kaşığı naneyi katarız.Önceden dövülmüş sarımsakları da yarım çay bardağı su ile içine katarız.Biraz kaynadıktan sonra tuzunu ve limon suyunu koyarak kaynamakta olan yemeğin içerisine katarız.15 dakika beraber kaynadıktan sonra yemeğin altı kapatılır.Yemek sıcak sıcak servis yapılır.Afiyet olsun.
MENENGİÇ(ÇITIMIK) ÇORBASI
MALZEMELER
1 Tabak dövme
1 tabak menengiç
1.5 lt su1 çorba kaşığı tuz
Not :Yağ katılmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız