Social Icons

Pages

28 Aralık 2012 Cuma

Feke İlçesi 6

FEKE BİTKİ ÖRTÜSÜ
BİTKİ ÖRTÜSÜ: İlçemiz bitki örtüsü yönünden, Akdeniz Bölgesi de dahil olmak üzere, Türkiye'de önemli bir konuma sahiptir. Konum itibariyle İskenderun Körfezi'nin tam karşısında yer alması deniz üzerinden gelen nemli ve ılık havanın ilçe sınırları içine kadar sokulmasına imkan sağlar. Bu nedenle hem yağış hem de sıcaklık üzerinde olumlu etki sağlayarak zengin ve gür bitki örtüsüne sahip olması sonucunu doğurur. Bölgede bitki örtüsünden yoksun olan yeri görmek hemen hemen imkansızdır İklim ve yükseltinin sağladığı konum itibariyle 700 m.den başlayarak, 
Karaçam, Ardıç, Göknar, Sedir, Kızılçam gibi iğne yapraklı ağaç türlerinin yoğun olması sonucunu doğurur. İğne yapraklı ağaç türlerinin yanı sıra, yüksekliği az olan yerlerde yaygın olarak, Meşe, Gürgen, Karaca, Çınar gibi geniş yapraklı ağaç türleri sıkça yer alır. İğne yapraklı ve geniş yapraklı ağaç topluluklarını iç içe görmek mümkündür. Ayrıca yöremizde Akdeniz'in tipik bir bitki örtüsü olan Maki bitki topluluğuna Yabani Zeytin, Tesbi, Zakkum, Fındık, Melengiç, Karaçalı, Alıç, Akasya, Kızıl Kiraz, Yabani Armut, Hartlap, Pıynar, Kesme, Şimşir da rastlanmaktadır. Bunların yanında insan eliyle yetiştirilen; Ceviz, Erik, Hurma, Nar, Kiraz, Dut, Kavak, Maya (İncir), Şeftali, Armut, Ayva, Zeytin, Nar, Elma, Kayısı, Fındık, Antep Fıstığı, ve Asma çeşitleri yetiştirilmektedir. Bu tür orman altı otsu bitkiler, ilçe ekonomisine büyük kazanç sağlamaktadır.
NÜFUS DURUMU
FEKE NÜFUS DURUMU
FEKE
2010 Genel Nüfus sayımı sonuçlarına göre;
FEKE

İlçemiz Merkez Nüfusu 2.346 Erkek, 2.257 Kadın Toplam 4.603, İlçemiz köy Nüfusu ise 7.467 Erkek, 6.926 Kadın Nüfustan ibaret Toplam 14.393 Genel Nüfus Sayımında Merkez 4.603, Köyler 14.393 Genel Toplam : 18.996 olduğu tespit edilmiştir.

FEKE'NİN EKONOMİK DURUMU

İlçemizin coğrafi yapısı dağlık ve ormanlık bir araziden oluşmuştur.Dolayısı ile yolları da ulaşım olarak kötü durumdadır.Bu coğrafi zorlukların bu derecede ağır etkilediği ilçe mizde ekonomik durumda buna paralel olarak halkın refah düzeyi de düşük olarak seyretmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız